Tuhoutuneen taiteen museoyhdistys r.y.


Syyskuussa 2008 perustivat muutamat henkilöt Helsingissä yhdistyksen nimeltä "Tuhoutuneen taiteen museo".

Luova hulluus tai peräti suuruudenhulluus oli silloin läsnä sillä yhdistyksen visio ei ole mitenkään mitätön.

Tarkoitus on luoda internettiin kuva-ja tekstitietokanta, joka eräänlaisena galleriana luo selaajalleen alati täydentyvän kuvan kaikesta siitä kauniista, jonka osa on ollut tuhoutua maailman menossa; sodissa, luonnonkatastrofeissa, tihutöissä, tulipaloissa tai vain ajan hitaasti rapauttavan voiman alla.

Nämä ovat yhdistyksen ensimmäiset kotikutoiset sivut ja ne on tarkoitus korvata tulevaisuudessa huomattavasti laajemmalla kokonaisuudella, jolloin erilaiset haut tietokantaan tulevat mahdolliseksi.

Tällä hetkellä kokoamme tietokantaa ja etsimme yhdistyksen toiminta-ajatukseen myönteisesti suhtautuvia kannattajajäseniä - niin yksityisiä henkilöitä, kuin yhteisöjäkin. Tarkempaa tietoa mahdollisuuksista osallistua toimintaamme on sivuston "Jäseneksi" osiossa.

Tietokannan kokoamisen kannalta on tervetullutta kaikki apu. Tiedätkö tarinan tuhoutuneesta taideteoksesta. Onko sinulla ehkä säilynyt valokuva siitä. Kaikki suuren yleisön apu otetaan ilomielin vastaan. Taideteos voi olla niin maalaus, kuin piirustus, veistos, graffiti, kirja, sävellys, instalaatio, elokuva tai mikä tahansa kuviteltavissa oltava.

Jos sinulla on valokuva tuhoutuneesta teoksesta, kerro onko sinulla tekijänoikeus siihen tai onko sen tekijänoikeus mahdollisesti jo vanhentunut (yli 50 vuotta valokuvaamisesta).


Materiaalia voit lähettää "Yhteystiedoissa" mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Liitäthän omat yhteystietosi myös mukaan.

Pornaisissa 15.11.2008


Juho Tamminen p.j.

Tuhoutuneen taiteen museoyhdistys r.y:n säännöt